pondelok 6. decembra 2010

Základom dobrého spánku je dobrá posteľ

Pre každého človeka, a v dnešnej dobe hlavne vyťaženého človeka, je veľmi dôležitý spánok a dobrý oddych. Základným predpokladom pre zdravý spánok je práve povrch, na ktorom odpočívame. Zlý matrac môže byť príčinou nie len únavy, ale v konečnom dôsledku aj problémov s chrbticou. A preto vznikol tento blog aby pravidelne informoval o novinkách vo svete matracov, aby pomohol pri výbere toho pravého matraca práve pre Vás. No a samozrejme aj postele, kedže každý kto si zariaďuje byt premýšla v prvom rade o tomto kuse nábytku.
Ako teda postupovať pri výbere postele?

V prvom rade je potrebné určiť si, kde v rámci priestoru spálne postel umiestnime. Mnoho ľudí si to neuvedomuje, ale postel by mala byť vždy otočená tak aby z nej človek mal výhľad na dvere. Ak pri ležaní nevidíte na vchod môže to v vašom podvedomí vyvolávať pocit napätia. Taktiež by nemala byť umiestnená priamo pre radiátore alebo pri okne.
Druhým krokom je určiť si veľkosť postele. Táto samozrejme záleží aj od toho či budete v posteli spávať dvaja alebo jeden. I keď mnoho ľudí, aj keď spia sami, preferuje manželskú postel aby mali miesto na "rozťahovanie". V tejto fáze sa samozrejme nesmie zabudnúť na to aby sedela rozmerovo do priestoru. Bolo zlé keby sa stalo, že kúpite posteľ, ktorú potom do izby ani nezmestíte :).
A na koniec je to samozrejme dizajn. Táto časť sa týka najmä rámu postele a čela. Dnes si už môžete vybrať z najrôznejších možností. Od mosadzných kovaných postelí, cez postele s masívnym dreveným čelom alebo len jednoduchou modernou konštrukciou. Základom je aby sa vám hodila do celkového dizajnu izby.
Po tomto procese výberu postele nasleduje výber matraca. V niektorých prípadoch sa tieto časti kupujú spolu, prirodzene je to hlavne pri váľande, ale väčšinou je to oddelene.
Výber matraca je už však zložitejší a je nutné pri ňom brať do úvahy viac faktorov a preto si tento proces opíšeme až v ďalšom príspevku.


Střechy
Firma Střechy Novák se zaměřuje na vše co souvisí se střechou a střešním příslušenstvím - střechy na klíč, strešní krytiny (Bramac, KM Beta, Tondach), střešní okna (Velux), atd.
Stavební software
Prodáváme programy pro stavebnictví. Mezi hlavní produkty patří soubor programů GEO5 pro zakládání staveb a geotechniku a FIN EC na statické výpočty stavebních konstrukcí.
Koupelny fotogalerie, koupelny inspirace
V interiérovém centru MoDo v Průhonicích naleznete nabídku devíti prodejců nábytku a bytového příslušenství, kteří nabízí materiály pro vybavení koupelen, atraktivní kuchyně, sedací soupravy, jídelny, ložnice a další nábytek.
Autodíly
Prodejna autodílů a náhradních dílů pro veškeré běžné typy vozů. Prodejna Jankovcova 27, Praha 7.
Sedací soupravy
Špičkové kožené sedací soupravy italské značky Polo Divani. Pohovky nabízíme v 18 produktových řadách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára